• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

Понякога продажбата на автомобил за части е по-изгодна, отколкото да го продавате на цяло. Това очевидно е вярно и когато искате да продадете остарелия или повреден автомобил, които не може да бъде върнат в движение.

Но какво, правите ако една кола все още може да бъде ремонтирана?! В този случай, трябва да се оценят разходите за възстановяване срещу вероятността възвръщаемостта на инвестициите. Ако не можете да си възстановите парите от продажба, може да е по-мъдро и по-лесно да продадете колата за части.

Стъпка 1 - Оценка състоянието на кола на части

Потърсете механик за проверка състоянието на вашия автомобил. Научете повече за задвижващата система. Най-високата стойност обикновено се намира в системата на двигателя, трансмисия, задвижващ вал и спирачките. Комбинирайте това с оценка на цялостното състояние на автомобила, за да се определи кои части са достатъчно добри, за да се продават като втора употреба. Проучете и колко може да струват.

Стъпка 2 - Намерете подходящ купувач

Има много начини да намерите купувач, който се занимава с изкупуване на коли. Един от най-популярните методи е с онлайн търсене. Вижте колко могат да предложат от автоморги за вашите части.

Ако имате допълнително време и интерес, можете също да проучи колко части ще донесе вашето превозно средство индивидуално на пазара.

Стъпка 3 - Преговарите

Веднъж намерили един потенциален купувач за изкупуване на коли, за вашите части, сами ще се уверите, че те могат да струват реалистично. Тук е важно да бъдете гъвкави в преговорите. По този начин ще се продавате много части на разумна цена.

Накрая, максимизирайте стойността си с продажба на това, което остава за скрап.

Изкупуване на коли за скрап за района на София стана все по-масова практика. Цените на металите се покачват в резултат недостиг на суровини и изчерпване на природни ресурси. Всичко това накара все повече хора да се замислят над природосъобразните методи и да спестят средства, чрез предаването на старите коли за скрап. Какви са цените на металите и останалите битови отпадъци и колко можем да вземем за старата тенекия на двора, нека научим сега:

Алуминий

24 милиона тона алуминий се произвеждат годишно. От тях 51 хил. тона, завършват като опаковки или в други производствени продукти.

Ако всички кутии бъдат рециклирани, ще се нуждаем от 14 милиона по-малко кофи за смет.

Стойността на алуминият достига 36 милиона паунда, а тонове такива се изхвърлят изхвърля всяка година.

Кутиите алуминий могат да бъдат рециклирани и готови за употреба само за 6 седмици.

Стъкло

Всяко семейство използва средно 500 стъклени буркани и бутилки стъкло на година.

Най-голямата пещ за стъкло произвежда над 1 млн. бутилки и буркани от стъкло на ден.

Стъклото се рециклира в 100% и може да бъде използвано отново и отново.

Стъклото, което е неупотребявано или използвано вече се озовава в депа никога няма да се разгради в природата по естествен начин. Такова трябва да бъде рециклирано. Така е и с метала. Ето, защо е важно всеки собственик на автомобил да знае повече за изкупуване на коли за скрап за района на София.

Хартия

Рециклираната хартия провокира 73% по-малко замърсяване на въздуха, отколкото ако е произведена от суровини.

12,5 милиона тона хартия и картон се използват годишно в Обединеното кралство.

Средният човек във Великобритания получава 38 кг. вестници годишно. Такива отнемат живота на 24 дървета, за да направи на 1 тон на вестници.

Пластмаса

275,000 тона пластмаса се използват всяка година. Тази цифра е за страни като Великобритания, а това е около 15 милиона бутилки на ден.

Повечето семейства изхвърлят около 40 килограма пластмаса годишно, които могат да се рециклират.

Използването на пластмаса в Западна Европа нараства около 4% всяка година.

Разграждането на пластмасата може да отнеме до 500 години.

Ако всички тези цифри и факти ви притесняват в един или друг аспект, тогава не оставяйте боклука си без надзор. Потърсете Изкупуване на коли за скрап за района на София тук и сега, за да има и Утре на планетата ни!

Когато имате по-стар автомобил, който се нуждае от повече грижа и инвестиции и искате да се отървете от него, има голямо разнообразие от възможности, които трябва да бъдат осмислени с далеч по-практичен вариант от едното захвърляне на бунищата.

Прочети още: Защо трябва да помислите за продажба на скрап на вашата кола

Ако решите да предадете колата си за скрап, вие трябва да знаете, че е важно да подготвите вашия автомобил за предаването. Това може да бъде свършено и от хората, работещи във фирмата за рециклиране, а така също и от самите вас.

Подготовката за която говорим се изразява в няколко важни действия. Преди да се претопи един автомобил, трябва да се източат всички течности от спирачната система, да се премахнат по подходящ начин маслото и горивото, да се свали акумулатора, всички пластмасови части, гуми, всякакви други предмети, които не са от метал.

Вие можете да огледате старата си кола, за да сте сигурни, че не сте забравили в нея важни документи, ценности и каквото и да е, което може да ви послужи.

Прочети още: Подгответе колата за предаване за скрап

Екологичните проблеми на планета са прекалено много, за да не се притесняваме и не помислим как да внесем своя малък принос в това да съхраним равновесието в задъхващата се и прекомерно замърсена природа.

Всеки ден чуваме за организирането на големи екологични кампании, а наред с това виждаме обикновени хора, които събират стари метални предмет и се препитават с предаването им за скрап.

В забързаното си ежедневие подминаваме тези хора, без да ги забележим и едва ли ни минава през ума това, че те могат да ни послужат за пример. Да, именно те, защото тяхната дейност подпомага, съхраняването на екологично чистата природа и пестенето на ресурси – два наистина глобално важни проблема, които не бива да пренебрегваме и отклоняваме от вниманието си.

Прочети още: Екология и рециклиране

Всеки знае, че днес съществува стремеж материалите да се оползотворяват възможно най-разумно, за да се пестят все по-намаляващите и изчерпващи се ресурси на природата.

За съжаление тази световна тенденция се пропагандира прекалено малко в нашата страна и все още не може да се каже, че ние българите знаем достатъчно за ползите от това да предадем старите си коли си за скрап. А те не са една и две и заслужават нашето внимание.

Първата и най-привлекателна причина да предадете автомобила, който отдавна не ви върши работа за скрап е тази, че в замяна на това ще получите пари. Определено всеки то нас се нуждае от допълнителни средства и би използвал възможността, хем да освободи място в гаража си, хем да изкара някой друг лев.

Прочети още: Три причини да предадете колата си за скрап

Страница 1 от 5