• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

Какво значи рециклирането и как се извършва то са някои от въпросите, които ще засегнем в тази тема.

Рециклирането е процес на преработка на даден вид материали. Те могат да бъдат метали, пластмаси, стъкло, хартия и всичко, за което се сетите произведено от човека и съдържащо изкуствени или натурално природни съставни части, които не подлежат на никакъв друг тип разграждане под естествена форма.

Рециклирането на материалите се извършва от специални фирми, предприятия, заводи занимаващи се изцяло с подготовка, претопяване и преработване на скрапа.    Рециклирането е много мащабен процес, в който първоначално се събират боклуците на огромни количества, където от тях са отнети всички ненужни съставни части. Ако ще се рециклират метали, то по конструкциите им не следва да има части от пластмаса, стъкло и други несходни вещества. След отстраняването им, скрапа минава на огромни преси, които го свиват, до по-удобни размери. Идва ред на огромните магнитни машини, чиято задача е да отстранят ненужните и несъвместими части останали по скрапа, едва след, което събран на огромни количества боклук се превозва до пунктовете за извозване, които най-често са пристанища и железопътни линии, от там се товари на корабите и влаковете и се изнася извън страната.

Заводи за преработване на скрап материалите има по целия свят. В тези предприятия се претопяват металите и другия вид скрап, от преработените състави се оформят нови блокове, които се изнасят на пазара с чисто нови свойства за използване в промишлеността. Новите продукти намират широко приложение във всяка една сфера на бита и домакинствата. От тях се изработва нова техника, автомобили, машини и други. Продуктите направени от преработен (рециклиран) материал държат по-ниски цени на пазара, което е една привилегия за прекупвача и крайния потребител.   Рециклираните материали не отстъпват по качество на тези от първоначално добивните. Рециклирането е един важен, полезен и практичен процес.