• Автоморга за Автомобили и Бусове
    Автоморга за Автомобили и Бусове
  • 088/6380541 Позвънете
    088/6380541 Позвънете
Пресоване на кола за скрап

Изкупува всякакви МПС-та.

Ако разполгате със стар бус, камион или лека кола с които желаете да се разделите, се свържете с нас. Автоморга Дарко разполага със собствен транспорт за превоз на коли и бусове за гр. София и региона. Издава необходимите документи за дерегистрация в КАТ.

Контакти

Автоморга

ДАРКО 

за гр. София и региона

 088 6380541

 

 

Изкупуване на стари автомобили за скрап и резервни части.

Коли за скрап

За скрап се предават всякакви коли от леки до тежко товарни коли, в това число спадат стопански инвентар, автобуси, камиони, мотори и т.н..

още

От няколко години България все по-силно набляга на бизнеса за разделното събиране, но едва забележими са резултатите от него.

Годишно се изхвърлят към 3,5 тона битови отпадъци, а това се равнява на 450 килограма от човек. Това са данни на Националния Статистически институт, по които боклуците на София е 400 хил. тона.

Множество от отпадъците са биоразградими и с времето сами се разпадат, но има и такива, които се нуждаят от рециклиране, за да бъдат употребявани многократно, а с това и да се пести природния ресурс.

Към момента има множество битови отпадъци, които гният по бунищата, без да са взети мерки по тяхното рециклиране и това се дължи на не дотам компетентентността на хората.

Идеята за разделното събиране на отпадъците включва хартиени, пластмасови и стъклени такива да се намалят до 2020 година, а тяхното разделно събиране да способства производството на нови такива, както и пестенето на горивата и компосите.

Компостирането или т.н. разделно изхвърляне на органични отпадъци се извършва предимно в малки градове и общини, където отпадъците се употребяват за селскостопански нужди, а интереса на хоара е голям в тази насока, поради пестенето на гориво.
От няколко години насам, разделното събиране навлиза все по-интензивно в цялата страна. Организациите по преработка и оползотворяване са шест на брой за цялата страна и си делят териториите. Към момента за изхвърлените в контейнери отпадъци, една трета стават за рециклиране. На първо място се нареждат събраните отпадъци на хартия, следвани от пластмасата и най-накрая е стъклото. Метала държи висока цена и затова е недостиг.